Ruoska

Lionel Messi kaikkien aikojen paras

  • Parempi kuon Pele
    Parempi kuon Pele

Barcelonan ja Argentiinan kultapoika Lionel Messi voidaan jo nyt julistaa kaikkien aikojen parhaaksi jalkapalloilijaksi.

Kesäkuussa vasta 25-vuotta täyttänyt "kirppu", tulee tällä tahdilla lyömään tänä kalenteri vuonna  ilman loukkaantumista Gerd Müllerin ennätyksen. Jota on pidetty lähes yhtä rikkomattomana, kuin Wayne Grezkyn yhden kauden piste-ennätystä NHL:ssä.

Muller takoi kalenterivuonna 1972  yhteensä 85 maalia. Messi on enään 9 maalin päässä ennätyksestä, ja kautta on jäljellä vielä kaikki seurajoukkue kilpailut mukaanlukien 9 ottelua ja 2 ottelua Argentiinan paidassa.Tämän kauden liigassa Messi on tehnyt 11 ottelussa 15 maalia, eli tahti on kovempi kuin 1 per ottelu.

Kuten Didier Drogba osuvasti totesi, ovat Messi ja vanavedessä porskuttava Christiano Ronaldo mullistaneet tilastot. 

Ennen 30 maalia kaudessa oli hirvittän kova suoritus, nyt nämä kaksi herraa paukuttavat yli 40 maalin kausia, useita putkeen.

Ei voi kuin ihailla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoOittinen1 kuva
Jaakko Oittinen

Näin sivumennen sanoen kalenterivuonna 2012 ei todellakaan ole kolmeakymmentä ottelua jäljellä. Niitä on Barcelonalla yhdeksän (kuusi liigassa, yksi Copassa ja yksi UCL:ssä) ja Argentiina pelaa kaksi (en ole varma, lasketaanko näitä). Ei tosin muuta sitä, että Messi on kaikkien aikojen paras. Ja onhan tuo täysin mahdollista, että Der Bomberin ennätys menee puhki...

Yhden kauden maaliennätyshän menikin jo viime keväänä uusiksi.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Kyllä olet aivan oikeassa :) täytyy korjata. Ja kyllä maajoukkue pelitkin lasketaan.

Pentti Järvi

Messi on mestari niin hyvässä kuin pahassa. Tuli peliin Unkaria vastaan 18.minuutin kohdalla ja ajettiin ulos 47sekunnin kuluttua. :)

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Veikkaisin kuitenkin että enemmän hyvässä :)

Käyttäjän VilleSillanp kuva
Ville Sillanpää

Ohhoh! Taloudellisesti epätasapainoisen liigan kahden rahakkaimman joukkueen hyökkääjät tekevät maaliennätyksiä kyykyttäessään konkurssikypsiä seuroja. Onpa kerrassaan erikoista.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Sinänsä aika ontuva kommentti, kun Messi iski viime vuonna maailman kova tasoisimmassa jalkapalloturnauksessa eli mestareiden liigassa 11 ottelussa 14 maalia.