Ruoska

Jokerit fanikulttuurin edelläkävijä Suomessa

  • Jokereiden fanijärjestö
    Jokereiden fanijärjestö

Helsingin Jokereiden fanit ovat suomalaisen penkkiurheilu kulttuurin, eli "fanittamisen" edelläkävijöitä. Siitä saatiin huikeita maistiaisia tänäänkin, vaikkakin Eteläpääty Ry:n  masinoimat kannatuslaulut ja huudot ovat tullee tutuksi jo aiemminkin.

Suomalainen tulee liian usein urheilutapahtumiin katsomaan EI kannustamaan. Siinä Jokereiden fanit ja juurikin paikattomassa eteläpäädyssä olevat kausikorttilaiset ovat täysin erilaisia. Laulu soi ja huudot raikaa oli tilanne likipitäen mikä tahansa.

Tätä tarvitaan muuallekkin enemmän, on kiistatonta että pelaajatkin pelaavat enemmän "sydämellä" mitä kovempi on mekkala. Eli palkinto kovasta kannustamisesta tulee välittömästi.

Mutta suurin syy tällaisten koko ottelun kestävän kannustamisen puuttumiseen on organisoinnin puute. Ei kukaan jaksa huutaa vaikka 60 minuuttia "jokerit, jokerit" yms. Vaan kun sekaan sekoitetaan sopivasti lauluja ja ennalta opeteltuja iskulauseita, alkaa hommassa olemaan jo itua.

Matkaa keski-eurooppalaiseen fanikulttuuriin on vielä , mutta Eteläpääty on näyttänyt askelmerkit. Pää on auki kaikki mukaan lajista riippumatta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Juha Korhonen

Montako sairaalareissua / kuollutta on tavoitteena?

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Montako faniryhmä eteläpääty on toimittanut sairaalaan? Joillekkin se mitä ja mistä lukee on vaikeaa, kuten tässä kommentissa.

Kenneth Ekström

Ennenkuin kirjottaa tällaista roskaa, niin voisi tutustua kyseisen faniryhmän tekemisiin. Ainakin kaikissa HIFK-Jokerit otteluissa kyseistä ryhmää saa lähinnä hävetä.

Normaalia ryhmätoimintaa on huutaa mm: "Pissa på HIFK", "Hata, hata HIFK", ryhmänä näyttää keskisormea HIFK:lle jne.

Semir Ben-Amor pahoinpiteli Ville Peltosen tavalla joka on yksi törkeimmistä ikinä SM-liigassa. Mitä tekee Jokeri-fanit? Ensimmäisessä liiga ottelussa Ville Peltonen tekee maalin ja tämä ARVOSTAMASI faniryhmä laulaa "Semir Ben-Amor, Semir Ben-Amor" laulua!

Jokereiden kannatusryhmä on ainoa SM-liigassa jonka tiedän laittavan niin paljon aikaa naapurijoukkueen haukkumiseen kollektiivisest. Tätä on ikävä kuunnella ja lapset ihmettelee katsomossa miten tällaiseen ryhmäpilkkaan pitäisi suhtautua.

Eteläpäädylle nolla pistettä kunnes keskittyvät omien kannustamiseen eikä muiden haukkumiseen.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Tiedän varmasti kyseisestä ryhmästä enemmän kuin sinä. Jokaiseen fanijärjestöön kuuluu muutamia idioottejakin. Ja eipäs ne ifkn minä, me tapa se huudot yms. ole sen kummempia. Vuosikymmeniä liigapaikkakuntia kiertäneenä mikään paikkakunta ei saa siltä osin puhtaita papereita.

Ilmeisenä ifk fanina puolueellisuutesi pursuaa niiin voimakkaasti läpi kommentin että sen olisi melkeen voinut jättää huomiotta. Ja eteläpäädyn ansiot ovatkin juuri blogissani mainitsemani asiat, ja tunnelman ylläpito vaikka eilisessä ottelussa, sitä ei ole nähty montaa kertaa perus perjantain runkosarja ottelussa.

Käyttäjän Aristotellus kuva
Tomi Salonen

Jonkun asian "edelläkäynti" ei puhu vielä mitään toiminnan edistyksellisyydestä. Itseki pelasin lätkää ja futista nassikkana, mutta tämä touhu tuntuu siltä, että leikin ja todellisuuden olemukset on sekoitettu. Eikä fanittamisessakaan tuon urheilun lisäksi ole mitään väärää tai tuomittavaa sinänsä. Mutta huono puoli siinä on se, että todellisuus vääristyy kummallisesti, ja silloin arviointikyky saattaa pettää, vai mitä?

No, kun katsoo tuota fanijärjestön kuvaa, niin missä siinä on se jääkiekko?

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Jääkiekkon on tietääksen pyöreä ja mielestäni tuo oli aika ihmeellinen kysymys. katseleppa keskieurooppalaisia faniryhmiä, niissä ei välttämättä ole muutakuin joukkueen värit. Ja värin tunnustaminen onkin se the juttu.

Juhani Kahela

50 vuotta jääkiekkoa seuraneena ja Hartwall-areenalta clubituolit hankkineena entisenä kausikorttilaisena olen lopettanut Jokereiden peleissä käymisen. Kiitos mielestäni asiattoman ja huonokäytöksisen jokerifanijoukon. Enkä ole ainoa.

Useamman NHL-joukueen kotipelejä seuranneena en ole törmäännyt vastaavaan epäurheilijamaiseen käyttäytymiseen kertaakaan. En lähellekään.

Kirjoittaja on siinä ihan oikeassa, että olette edelläkävijöitä, mutta urheiluun/jääkiekkon kuulumattomassa käyttäytymisessä. Naurettavaa on selittää poikkeuksia poikkeuksiksi. Ryhmä on aina niin huono kuin sen heikoin lenkki. Tässä suhteessa teillä ei ole etuoikeuksia. Totuus ei selittelemällä muuksi muutu.

Harkimon kannattaisi laskea paljonko hän saa ja paljonko menettää sikaporukkanne takia. Porttikielto, niin katsomoon voisi palata melkoisesti enemmän kuin porttikiellon saaneita olisi. Minä ostaisin heti neljä eli kaikille tuoleilleni.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Tuo on tuommoista diipadaapaa. Jonka perusteella jo voin sanoa että todella et ole hartwallilla paljon viime vuosina käynyt jos noin sanot.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Siellä on ihan riittävästi kaltaisiasi katsojia klubituoleilla istumassa. Kannustajia tarvitaan vielä lisää. Pikkutakit ja pikkurilli vinossa juodut viinilasit eivät tunnelmaa paljon kohota.

Käyttäjän velipesonen kuva
Veli Pesonen

Jos ei Porin ja Rauman ikuista kädenvääntöä lasketa niin eikös juuri Jokereiden fanit ole tuoneet huliganismin myös suomalaiseen urheilufanittamiseen? Nauttivat tätä nykyä ministerillistä suojelua.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Esimerkkejä, faktoja? Ultras jokerit on kuollut ja kuopattu aikaa sitten.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Mikään ei ole niin kaukana kunnon kannattajakulttuurista kuin narrien kannattajat. Se on fakta. Jokereiden fanijoukko pääosin ei ymmärrä yleisestä käyttäytymisestä tai edes itse jääkiekosta juuri mitään.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Fakta? Perustele muulla kuin olettamuksillasi. Jos tuntuu että tiedät jääkiekosta noin paljon, otetaan julkinen tietokilpailu keskenämme?

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Tietokilpailu osoittaa vaan sen osaako lukea. Enkä minä sanonut sitä, että sinä et tietäisi kiekosta joten vedä happea vaan, mutta suurin osa nuoremmasta narriporukasta ei osaa kuin hurrata kun jotain hakataan päähän, ja repiä penkkejä irti, heitellä paskaa jäälle ja käyttäytyä huonosti.

Kannattaminen on sitä, että OMAA joukkuetta kannatetaan, ei sitä että mietitään miten vittuillaaan vastustajille. Jos Jokerit voittaa mestaruuden niin perushuono narrifani soittaa jokin muun joukkueen kannattajalle, että hävisitte, sen sijaan että iloitsisi voitosta. Toisen häviäminen tuo fiilikset, eikä niinkään oma voitto.

Joskus Jokereilla on ollut hieno kiekkokulttuuri, mutta enää siitä on jäljellä vaan savuavat rauniot. Olen kylläkin positiivinen, että Kekäläinen saattaa onnistua muuttamaan kurssia - ainakin hieman.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

http://www.youtube.com/results?search_query=etel%C...

Siitä voi alkaa katsomaan videoita eteläpäädyn toiminnasta.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Ja jos tuota blogissa olevaa video linkkiä ei osaa avata, aina voi kysyä apua. Siitä selviää hyvin mikä on eteläpäädyn meininki nykyisin.

Juhani Kahela

Kun lukee vastauksiasi asiallisiin kommentteihin, niin vakuuttuminen jokerifanien negatiivisesta tasosta kasva neliöissä. Mieleen tulee johonkin uskontoon hurahtaneet reaalimaailmasta irtaantuneet hörhöt. Hjalliksen lompakossa teidän töppäykset tuntuu. Toivotaan, että hän tuntee rahalliset menetykset sen arvoiseksi.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Asiallisiin kommentteihin? Se on minkälaisten lasien takaa ne lukee. Kommenttisi on A) kaukana asiallisesta ja B) tietoa siitä miten minä kannatan sinulla ei ole joten, puhut vain sitä mitä sylki suuhun tuo. Katso tuo video ja kommentoi sitten, eläkä vaahtoa vain jotain mantraa jolle ei ole mitään fakta perustetta.

Veikka Mattila

Hei! Kommentointilinja on ilmiselvä. Jos profiilissa lukee " ja kaiken kyseenalaistaminen, vittuiluksikin sitä jotkut kutsuvat", niin ilman muuta hän härnää joka kommentillaan vastapuolta. Blogin pitäjä yrittää esittää nokkelan viileä vittuilijaa, mutta hänen kannattaa jättää omaan arvoonsa.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

No sillon tuskin kannattaa kommentoida blogiani

Juhani Kahela

Voi Jokeriparkoja. Eipä ole tälle blogille löytynyt ensimmäistäkään kannattajaa. Aimon (Mäkinen) aikanaan hyvin tuntien tiedän, että hän olisi hävennyt syvällisesti moista jokerifanilaumaa. Olisi tuonut sen esille omalla kärkevällä tavallaan. Miksi Hjallis antaa moisen hävettävän porukan tuhota Tölikän kunniallisen historian?

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Kahela, et ole esittänyt ainuttakaan perustelua vaan soittanut nimimerkin takaa suutasi, hyvää matkaa.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

En ole uskaltanut viedä lapsiani kertaakaan katsomaan jääkiekkoa kiitos väkivallan kentällä ja hävyttömien huutelun katsomossa.

On lajeja muitakin: salibandy, koripallo ja lentopallokin, kesäisin pesis.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Joo ei se kannata. Ja jos ei lapset noista salibandyistä innostu, niin ainahan voi viedä ostarin kulmille notkumaan tai hakee 5 playstationia ja 100 pussia sipsejä.

Ihan naurettava kommenttisi. Lapset kahtovat päivät pitkät jotain "salattueläimiä" jossa narkataa, huorataan, kidnapataan, tapetaan, haarastetaan insestiä yms. sitten ollaan huolissaan siitä jos lapset käyvät katsomassa jääkiekko ottelua. Onko niinkö hieman suhteellisuuden taju kadonnut.

Sano nyt vielä että sitä ei kannata lasten antaa harrastaakkaan jääkiekkoa?

Ihmekkös nuo lapset on ylipainoisia.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Jokerikulttuuri on ainoastaan kusipäisyydessä muita edellä.
Siinä kaikki.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Tuo on tuommoista sunnuntai aamun krapulahöyry ulostuksia. Jos ei osaa perustella mitenkään väitettä, osoittaa olevansa ainoastaan typerä jolle suun auki saaminen on se must juttu.

http://www.youtube.com/watch?v=4iANsxkGFVc

Katso tämäkin video ja kerro mikä siinä sinun mielestäsi viittaa kusipäisyyteen?

Olen hämmästynyt että täällä uudessasuomessakin on tuollaisia "oksennus näppäimistölle" kirjoittajia noin paljon.

Ei kenenkään tarvi olla samaa mieltä siitä mitä blogissani sanon, mutta jos ei omaa kantaansa osaa perustella muutenkuin "mutulla" ja omilla antipatioila, osoittaa se vain kommentoijan heikkouden, ei mitään muuta.

Veikka Mattila

Itse asiassa täytyy onnitella sinua, Tapani. Hyvin moni kommentoija mennyt suoraan härnäävän ja vittuilevan kommentointityylisi asettamaan ansaan ja sortunut todella heikkoon argumentaatioon.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Ensin täytyy kommentoida jotta voi vastata. Ja jos katsot kautta linjan kommentteja joihin olen vastannut, niin eipä ole häävi taso sielläkään.

Ja toki vittuilen, senhän jo kuten huomasit kerron profiilissani. Sitä vastoin tämä blogi ei ollut vittuilua, vaan faktaa. jos joku kommentoijista olisi viitsinyt edes blogisas olevan linkin aukaista, olisi ainakin täytynyt jotenkin kommentoida sitä mitä sieltä olisi nähnyt, mutta ei.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Tulos narrifanien haukkujien argumentointi taidoista, joilla he "kumoavat" blogissani kerrotut asiat.

-Montako sairaalareissua / kuollutta on tavoitteena? (eteläpääty ei tietääkseni ole koskaan vahingoittanut ketään)

-Kirjoittaja on siinä ihan oikeassa, että olette edelläkävijöitä, mutta urheiluun/jääkiekkon kuulumattomassa käyttäytymisessä. Naurettavaa on selittää poikkeuksia poikkeuksiksi. Ryhmä on aina niin huono kuin sen heikoin lenkki. (kommentoija rinnastaa +50 000 fania muutaman asiattoman takia. Saman voisi tehdä sitten kaikille faniryhmille)

-Jos ei Porin ja Rauman ikuista kädenvääntöä lasketa niin eikös juuri Jokereiden fanit ole tuoneet huliganismin myös suomalaiseen urheilufanittamiseen? (jokereilla oli "ääriryhmä" ultras jokerit, se kuopattiin jo aikaa sitten. Mikä huliganismi?)

-Jokereiden fanijoukko pääosin ei ymmärrä yleisestä käyttäytymisestä tai edes itse jääkiekosta juuri mitään. (perustelut?, linkit juttuihin?)

-Mieleen tulee johonkin uskontoon hurahtaneet reaalimaailmasta irtaantuneet hörhöt. Hjalliksen lompakossa teidän töppäykset tuntuu. Toivotaan, että hän tuntee rahalliset menetykset sen arvoiseksi. (kommentoija kutsuu itseään asialliseksi kommentoijaksi)

-Voi Jokeriparkoja. Eipä ole tälle blogille löytynyt ensimmäistäkään kannattajaa. Aimon (Mäkinen) aikanaan hyvin tuntien tiedän, että hän olisi hävennyt syvällisesti moista jokerifanilaumaa (perustelut mitä häpeää?)

-Jokerikulttuuri on ainoastaan kusipäisyydessä muita edellä.
Siinä kaikki.(vakuuttavaa argumentointia perusteluineen ja linkkeineen)

Siinäpä se. Muutama aivan ylinnä edes yritti kertoa miksi Jokeri fanit ovat jotain "sikaporukkaa", kykenemättä todentamaan kommenttejaan kuitenkaan mitenkään.

Käyttäjän teemukakkuri kuva
Teemu Kakkuri

Onnittelut hienosta tifosta. Jokerifanien viime vuosien historiassa on tapahtunut muutamia ylilyöntejä. Mopo on karannut käsistä ja alkoholilla on ollut osuutta asiaan. Noista saa nyt sitten kärsiä. Minkäs sille voi. Fanittamisesta on pieni askel fanaattisuuteen. Savupommeja on heitelty, paikkoja sotkettu. Sille ei peukkua. Semirille laulaminen oli huonosti harkittua. Mutta sydän on punakeltainen ja virheistä saa oppia. Hyviä hengenluojiahan te Eteläpäädyssä olette.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Itse Jokerien vieraspeleissä Kuopiossa käyneenä niin sikailuporukkaa koko sakki!
Jopa HIFK:n porukka osaa käyttäytyä...

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Mielipiteen vapaus on toki kaikilla. Yleistäminen on vaan minulle kirosana, ja sitä sinä juuri teet. Kommentoi heikkinen videota, eikö se osoita että Eteläpääty tekee oikeita asioita?

Mutta toki Jokeri faneissa on ihan samalla tavalla idiootteja kuin KAIKISSA muissakin faneissa. On jopa suorastaan idiotismia väittää että on jonkun joukkueen fanit jotka käyttäytyvät KAIKKI typerästi ja sitten muut vain fiksusti. Niin kauan olen kiekkokaupunkeja kiertänyt että tiedän sen paskapuheeksi ja sitä en jaksa kovin kauan kuunnella.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

"Poliisi-TV:n saamien tietojen mukaan Ultras Jokerit-ryhmän jäsenillä on yhteyksiä Keski-Euroopan huligaaniporukoihin. Tiettävästi myös Jokerien eri faniryhmien välillä on ollut riitoja, jotka ovat johtaneet ilkivaltaan, vahingontekoihin ja tappouhkauksiin. Ultrasien sisäinen ryhmäkuri on vahva, eikä rötöstelijöistä kielitä vaikka tietoa olisikin. Äärifanien toiminnan tuomitsevaa Jokerien virallista faniyhdistystä on syyttä suotta epäilty teoista."

Tämä "fanijärjestö" oli Jokeri faniuden syöpä.
"29.10.2010 Ultras Jokerit 2004-2010 RIP"
http://www.ultrasjokerit.com/RIP/

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

"-Jokereiden fanijoukko pääosin ei ymmärrä yleisestä käyttäytymisestä tai edes itse jääkiekosta juuri mitään. (perustelut?, linkit juttuihin?)"

Jokerifanit riehuivat Lahdessa
http://www.iltasanomat.fi/jaakiekko/art-1288336670...

Jokerifanit riehuivat Raumalla
http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200709176598032_...

Jokerifani heitti tuolin pikkutytön päähän
http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2011102314624156...

Jokerifanit Poliisitv:ssa
http://www.youtube.com/watch?v=8bMEQ-vivtc&feature...

Nelonen: Jokerifanien käytös kuohuttaa
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

Jokerifaneilla yhä porttikielto Hämeenlinnan Ritarihalliin
http://www.hs.fi/urheilu/artikkeli/Jokerifaneilla+...

Jokerifanit riehuivat Jyväskylässä http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200612025441975_...

+ omat kokemukset Hakametsästä ja jatkoaika.comista

Tuollaisia kupruja ei ihan hetkessä korjailla.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Ilman muuta kuten yllä jo mainitsinkin ylilyöntejä on. Moniko noista on eteläpäädyn jäsen jota blogissani mainostin? Veikkaampa ettei ainutkaan.

P.S haluatko esim. Hifkistä samanlaisen listan?

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Jokereiden "fanikulttuuri" tuli taas tänään esille. Ehkäpä eteläpäädyssä on fiksumpaa sakkia, mutta pidättäydyn edelleen kanssani, että fanikultuuri on pääosin vierasta suurelle osaa Jokereiden kannattajista.

http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-12885024942...
"Ennen kuin pureudutaan ottelun tapahtumiin tarkemmin, on syytä nostaa esiin Jokereiden kotihallin katsojien henkilökohtainen finanssipolitiikka. Viime aikoina Areenan jäälle on sinkoillut yllättävän usein kolikoita, kun kotijoukkueella on vaikeaa. "

Mitä ihmettä minä Hifkin samanlaisella listalla tekisin listalla tekisin?

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Tuo kolikoiden heittely ei ole mistään kotoisin. Et välttämättä ifkn, mutta kun kerran ei meinaa tajuntaan mahtua että sen verran olen kiekkokaupunkeja kiertänyt (jokaisen) että minulle on turha koittaa valehdella ettei muualla esiinny samanlaista idiotismia. Se ei siitä muutu miksikään vaikka sen koittaisi muutama "usarilainen" miten "huutamalla" tuoda esiin.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Olen eri mieltä. Muualla ei ole pesiytynyt samanlaista idiotismia, eikä sitä ole Jokereissakaan aina esiintynyt. Nyt se sinne sinne on pesiintynyt ja sitä ovat usein kritisoineet myös vanhan liiton Jokerifanit. Hakametsän kannattajakultuurissa tuollaiseen idiotismiin ei törmää. Eikä se ole valetta vaan ihan totta.

Parempaan suuntaan jokerifanit kaiketi kuitenkin ovat matkalla, mutta Ultrasit onnistuivat vetäisemään sellaisen lommon, että sitä ei ihan heti korjata. Toi kolikon heittely sopisi hyvin niiden kuvioihin. Kuten he rip-sivullansa sanovat: "Katsomoista ja kaduilta eivät tutut naamat kuitenkaan minnekään katoa, vaikka Ultras Jokerit ryhmänä tänään haudataankin". Ja enpä ihmettele vaikka kolikot olisivat lennelleet ex-ultrien kätösistä.

Mutta eipä tästä tämän enempää osaltani. Jos näet Hakamettässä karvaisen naamani niin tule vetäisemään hihasta niin tarjoan kaljat.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Pyydän anteeksi huutomerkin käyttöä.
Mutta huomenna pelipäivä ja kaikki hallille mars...

Matti Jaatinen

Porissa heiteltiin tuoleilla. Jypinkylässä aiheutettu palohälytys pari kertaa. Yms.

Eikä fani ry virallisesti tiedä yhtään mitään, vaikka samassa bussissa matkustetaan.

" Kun joskus näämme pollarin
Katköissä Sörkan laitakaupungin
Niin silloin vihelletään näin ... "

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

voi voi kato video kommenoi sitä ja perustele miksi olisin väärässä. Tuommoinen samojen juttujen esiintuominen jostain ultrasjokereiden tai känniääliöiden osalta on surkeaa argumentointia eteläpäätyä vastaan. Mene katso ja hämmästy.